Цунамито идва

Малко преди Коледа вуйчо ми дойде на гости у нас. Стана въпрос и за евросъюза и нашето приемане. Тогава той даде може би най-точното описание на това, което става в моемента.

Европейският съюз е като цунами. Чули сме за него, че щяло да има висока вълна, но никой не знае колко висока ще е вълната, нито кога ще дойде. Всеки се е покатерил на някоя палма и само се надява когато вълната дойде, неговата палма да е достатъчно висока, за да не се удави.

Е, вече е януари 2007 и преди дни отпразнувахме подобаващо приемането ни в ЕС. Със сигурност цунамито вече е близо. Колко точно – не се знае. Колко голяма ще е вълната – също. Може да се окаже, че е страшно бедствие, а може да не е и нищо страшно. Във всеки случай, бензина поскъпна и най-вероятно всичко останало ще последва примера му.

Все още не ми е съвсем ясно защо точно сега реших да си сменям компютъра, но фактът си е факт. От две седмици вече работя на toshiba satelite. Не рискувам да кажа, че съм му собственик, защото ще има да си го изплащам доста месеци подред. Междувременно се надявам той да ми служи вярно и безотказно поне докато го изплатя.

Вашият коментар